Puur Beweging

Ontmoet een paard, ontdek jezelf! 

Ondersteuning bij veranderingen
Coaching met EN zonder paarden

Mensen zijn gewoontedieren. Gewoonten helpen ons om handelingen uit te voeren zonder erbij na te denken. Gewoonten in handelen als schakelen tijdens het autorijden, in gedachten als een mening klaar hebben omdat je dat zo is aangeleerd, een ritueel als een volgorde van aankleden of patroon; een manier waarop je reageert in een zelfde situatie.

De wens of behoefte om te veranderen ontstaat pas wanneer de huidige situatie op één of andere manier niet meer biedt wat je graag wil. Stel je voor: Jij bent het paard in de carrousel. Elke dag dezelfde gewoonten, hetzelfde patroon, hetzelfde rondje. En dan gebeurd er iets in je leven, iets raakt je waardoor je het niet meer wilt. Je wilt (het) veranderen. Je wil het leven leven!

Het paard uit de carrousel kan ook symbool staan voor een schreeuw naar verandering.
  • De situatie waar je in zit moet dringend veranderen, zoals het huis waar je woont, het werk dat je doet, de relatie waar je in zit.
  • De leefstijl die je nu hebt moet dringend veranderen, want je zit niet lekker in je vel, huilt snel, hebt last van stress, kunt niet echt meer genieten.
  • Het lichaam wil niet meer, je bent erg moe, je voelt je niet lekker, hebt vreemde klachten, je voelt weerstand om tot (bepaalde) actie te komen.

Hoe pak je dat nu aan?
Vaak zie ik bij mijn klanten gebeuren dat zij wel weten wat er moet veranderen, zonder het verder te benoemen of te onderzoeken en stellen dan de vraag: HOE doe ik dat dan? Met deze vraag sla je een aantal stappen over. De hoe dan-vraag roept beren op de weg op, wat je uiteindelijk blokkeert om uit de carrousel los te komen, laat staan de sprong te wagen.

Coaching met en zonder paarden
Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Dat zijn de vragen die centraal staan gedurende het coachtraject. Coaching geeft verdieping in je persoonlijkheid (hoe je jezelf ervaart) en geeft richting aan je leven (waar doe je het voor?). Je leert jezelf kennen en je leert je patronen kennen. Kennis en inzicht in jezelf geeft bewustwording. Coaching gaat nog één stapje verder; weten hoe het zit maakt nog niet dat het anders wordt. Door te ervaren wat je doet en hoe je ermee omgaat, maakt dat je daadwerkelijk uit de carrousel kunt springen! 

Wanneer kies je voor coaching bij Puur Beweging?
  • Wanneer het tijd is voor 'anders', 'iets anders', maar 'hoe daar vorm aan te geven' daar heb je het antwoord nog niet op.
  • Wanneer je wilt afrekenen met issues waar je al wat langer mee zit, die al een tijdje op de achtergrond rondhangen en waar je iets mee wilt doen.
  • Wanneer je meer of weer richting wilt in je leven, wilt werken aan je expressie, vitaliteit en levenslust.
  • Wanneer je voorwaarts wilt en ergens lukt het niet om die stap te maken.

Sessie of traject?
Het coachtraject bestaat uit een intake, drie tot zes inhoudelijke sessies en een afrondingssessie.

  • Een traject is aan te bevelen boven een sessie. In een traject kun je alle stappen doorlopen om daadwerkelijk de verandering door te zetten en de oude gewoonten te doorbreken. In de intake kun je aangeven welke sessie jou het meeste aanspreekt. Een traject wordt altijd op maat gemaakt.
  • Een enkele sessie kan voldoende zijn voor een eenvoudige coachvraag en is zinvol aan begin en einde van coaching of therapie elders. Het kan ingezet worden om te kijken waar je nu staat, richting geven door het maken van keuzes en eigen vaardigheden toetsen aan het paard.

Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking met Annemieke Blokzijl of bekijk het aanbod.

T. 06 28 200 880

E: [email protected]