Puur Beweging

Ontmoet een paard, ontdek jezelf! 

Puur Beweging


Puur Beweging gaat uit van het motto: ‘Ontmoet een paard, ontdek jezelf!’

De ontmoeting met een paard en de interactie met paarden werkt zo helend voor mensen.

Wij gunnen iedereen een ontmoeting met een paard!

Paardencoach Annemieke Blokzijl

Annemieke (1979) heeft een grote passie voor paarden. Met 8 jaar begon zij met het paardrijden, haar instructrice leerde haar vanuit het paard te denken. In 1991 werkte zij met paarden vanuit opvoeding. Na in 1995 de 1e cursus 2-daagse communiceren met paarden gevolgd te hebben, ontdekte zij dat je beter met het paard kunt samenwerken vanuit relatie en communicatie. Dit werd nogmaals bevestigd op de reis met paarden door de Franse Pyreneeën. 

In 2004 studeerde Annemieke af tot HBO docent Omgangskunde en Trainer Sociale en Communicatieve vaardigheden. In deze opleiding werden haar de verschillen EN overeenkomsten tussen Mens en Paard steeds duidelijker. De opleiding had zelfkennis, zelfinzicht en zelfbewustzijn zeer centraal. Zo trainde je op twee sporen te functioneren: zowel op inhoud als op betrekkingsniveau. Annemieke pakte als derde spoor het functioneren van het paard als wezen erbij. Er werden meesterlijke processen zichtbaar, bij haarzelf, andere mensen EN bij de paarden! 
Zo is de basis voor haar bedrijf Puur Beweging geboren...

Fjordenpaard Thor (2003)

Annemieke en Thor vormen sinds Thor zijn derde levensjaar een minikudde. In de afgelopen tien jaar hebben zij samen veel beleefd en ondernomen. Een relatie die zich heeft ontwikkeld van een zoekende, onzekere relatie waarbij de wederzijdse nieuwsgierigheid voor elkaar overheerste, naar een stabiele, vertrouwde en elkaar uitdagende relatie, dat een veilig welkom biedt voor de ontmoeting met anderen.

Wat je kunt ontvangen

“Hoe gaat het met jou?”

Het lijkt een nietszeggende vraag, maar feitelijk bepaalt onze beleving ‘hoe het met jou gaat’ de effectiviteit en intensiteit van de omgang met de ander.


In het omgaan met elkaar kijk je naar verschillende factoren: ik, de ander, onze omgeving, onze communicatie, jouw denkwijze en behoeften, verwachtingen en overtuigingen. We maken bij de verdieping van hoe jij omgaat met de ander hoofdzakelijk gebruik van jouw beleving met een paard.  Puur Beweging laat jou daarin ervaringsgericht leren.


Puur Beweging biedt je een intense ontmoeting met een paard en daarmee met jezelf. Je leert efficiënter en praktischer werken aan jouw manier van omgaan met de ander. De ontmoeting met een paard laat al je zintuigen werken en je leert op een effectieve manier gebruik te maken van de instrumenten lichaamstaal, gedachtekracht, voelen en beleven.

 

Dit is ons uitgangspunt voor het coachen en zeker ook voor de paardrijlessen. Want in de lessen geeft dit je meer wederzijds begrip en vertrouwen voor een intenser contact en een vloeiende samenwerking.