Puur Beweging

Ontmoet een paard, ontdek jezelf! 

Paardencoaching

Algemene informatie

Alle sessies bij Puur Beweging staan in het teken van jouw ontwikkeling en groei. Aan jou de keuze of je een eenmalige sessie afneemt of gaat voor een traject van meerdere sessies. Hieronder staan de eenmalige sessies zo goed mogelijk omschreven. 

Ik werk graag persoonsgericht en dat houdt in dat ik GEEN vaste trajecten aanbied. Alle trajecten worden op maat gemaakt! Paardencoaching

Basissessie

Iedere sessie begint met het verkennen van de werksituatie. In een allereerste sessie houdt dit in dat we de omgeving zullen verkennen, want onze paarden leven 24 uur per dag buiten. Met de paarden op afstand vertelt Annemieke waarom het paard zo waardevol is tijdens het coachgesprek. De woorden kuddedier, prooidier en vluchtdier, die je vast wel vaker gehoord hebt, krijgen meer betekenis voor je. Stel ook gerust je vragen over paarden, zodat je open de eerste ontmoeting met het paard in kunt stappen.


Ontmoet een paard, ontdek jezelf!


Dit is mijn motto en dat bied ik ook aan. Vaak gebeurt er al zo veel, dat de ontmoeting ook meteen een opdracht is. Het mooie hiervan is, dat je niet in de gaten hebt dat je al een opdracht uitvoert. Je kunt echt contact maken met het paard. En dat is waar paardencoaching over gaat. Leven in het moment en contact maken met wat is.


Natuurlijk heb ik ook andere opdrachten beschikbaar, zoals 'loop met het paard aan een touwtje' of 'laat het paard over de balkjes lopen'. Vrijwel direct ervaar je wat er gebeurt tussen jou en het paard. Kom het gewoon ervaren!

Authentiek leiderschap

Heel krachtige sessie i.c.m. teamcoaching

De paarden hebben mij laten zien dat leiding geven een zware taak is met grote verantwoordelijkheden. In de paardenwereld geldt de axioma: leiden of geleid worden. De meeste paarden volgen liever dan ze leiding geven, maar... Iedereen kan leiding geven, echter de kwaliteit en effectiviteit ervan verschilt ENORM!


De paarden en ik laten je ervaren waarom jouw kwaliteiten werken of waar je het kunt aanscherpen. Ik werk altijd vanuit het geheel. Is je communicatie congruent en hoe ervaar je dat bij de ander? Durf je dat te benoemen voor oprecht contact? 

De sessie is geschikt voor twee doelgroepen:
  • Voor iedereen die meer eigenaarschap over het eigen leven nemen, bewuste keuzes maken en daar de verantwoordelijkheid voor leren dragen.
  • Voor leidinggevenden en managers met issues over leiderschap, teamdynamiek en interne thema's. Toets je talenten aan het paard voor de echte professionele verdieping!

Coaching te paard


De stap van het paard is een viertakt, kortweg betekent het dat je op het paard een beweging ervaart die je niet kunt vergelijken met een andere beweging. Het is een unieke beweging met een positieve invloed op ons brein en gemoed. Tijdens deze sessie word je letterlijk gedragen door het paard.


Het gesprek met de coach vindt plaats tijdens het non-verbale gesprek met het paard. Heb je al wat paard-rijervaring, dan zul je een samenwerking met het paard ervaren. Heb je geen paard-rijervaring, dan zul je verschil gaan ervaren in aanspannen en ontspannen van bepaalde spiergroepen om op het paard te zitten en mee te bewegen. Zoals we ons lichaam in een gesprek ook gebruiken om onze emoties te tonen.


Het is de beleving van de stap en jouw lichaamsbewustzijn wat van meerwaarde is.

Meer zelfinzicht met paardenwijsheid

Ook zinvol als onderdeel van (coaching of therapie) traject elders

In deze coachsessie word je met behulp van de 40 archetype kaarten behorend bij het boek 'De Weg van het Paard' uitgedaagd jouw brandende levensvraag te onderzoeken. De kaarten inspireren je en nodigen je werkelijk uit contact te maken met jouw levensvraag.


Voorbeelden van levensvragen zijn:

  • Ik wil mijzelf zijn, maar wie ben ik nu werkelijk?
  • Hoe pak ik het aan om mijzelf ... (krachtiger, onafhankelijker, moediger,...) te voelen?
  • Hoe ga ik op een andere manier om met mijn ... (moeder, kind, partner, vriend,...), zodat het meer bij mij past?
  • Wat heb ik nodig nu ik vastloop ... (in mijn relatie, op mijn werk,...)?
  • Waar moet ik mij bewust van worden?
  • Aan welke kwaliteiten moet ik meer aandacht besteden om meer succesvol te zijn?


Wat levert het je op?

De coach helpt je anders te kijken naar je levensvraag. Door een ander licht te laten schijnen op een voor jouw lastige vraag, geeft je inzicht en maakt je bewust van wat je nog niet (zeker) wist. Dit helpt je om andere keuzes te maken en geeft je moed om buiten je comfortzone te durven handelen.


Wat gaan we doen?

Puur Beweging heeft een digitaal werkboek gemaakt, die we stap voor stap kunnen volgen. Na de sessie ontvang je het werkboek met de door jou getrokken kaarten in je mailbox. 


De sessie bestaat uit drie delen:

1. Het herformuleren van je levensvraag, zodat je hier goed mee kunt werken.

2. Het pakken van de 5 kaarten volgens de stappen uit het werkboek. Iedere kaart staat voor de verschillende niveaus van bewustzijn. 

3. Het geheel wordt zichtbaar nu alle kaarten getrokken zijn en samen het geheel vormen. in de nabespreking geven we er woorden aan en maak je de connectie met je levensvraag.

Bach Bloesem Therapie

Mentale ondersteuning met hulp van de natuur

" Ieder van ons is een genezer, want ieder van ons voelt in zijn hart liefde voor iets, voor onze medemens, voor dieren, voor de natuur, voor schoonheid in één of andere vorm. Ieder van ons wil die liefde beschermen en helpen groeien. Ieder van ons heeft ook sympathie voor degenen die in nood verkeren en dat is vanzelfsprekend, want een ieder van ons heeft in zijn leven wel eens in nood verkeerd. "
Dr. Bach